Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Greenchoice gaat samenwerken met Greener voor offgrid energieopslag
© Greenchoice

Greenchoice gaat samenwerken met Greener voor offgrid energieopslag

Energiebedrijf Greenchoice gaat samenwerken met Greener. De 2 partijen willen gezamenlijk de off-grid energiemarkt bedienen met energieopslagsystemen.

Hernieuwbare elektriciteit moet zo toegankelijker worden op locaties zonder vaste elektriciteitsaansluiting. Beide partijen beheren samen ruim 13 megawattuur aan opslagcapaciteit. Greener heeft daarvan met verplaatsbare batterijen 3 megawattuur mobiel gemaakt om off-grid locaties van stroom te voorzien.

Balanceren
Greener levert met batterijen stroom aan evenementen, festivals, concerten en bouwplaatsen. Greenchoice zorgt ervoor dat die stroom groen is door de battterijen – wanneer ze niet op locatie in gebruik zijn – op te laden bij duurzame-energiebronnen. Om dat te kunnen doen, leggen zij samen batterijparken aan bij windmolens en zonneparken. Hier worden de batterijen ook gebruikt om op nationale energiemarkten het elektriciteitsnet te balanceren en een betrouwbare levering van groene stroom te garanderen.

Door de samenwerkingsovereenkomst kan de vloot van Greener de komende 3 jaar groeien. De verwachting is dat de vraag naar diensten geleverd door dergelijke batterijen in de loop van de tijd toeneemt. Greener gaat ervan uit 18 megawattuur aan mobiele batterijen te bieden in de zomer van 2020.

Aanstaande zaterdag is de samenwerking tussen de beide bedrijven voor het eerst zichtbaar op The Raindance Project in het Vondelpark. Op dit klimaatfestival, waar Greenchoice partner van is, wordt een batterij gebruikt om een groot led-scherm van stroom te voorzien en bezoekers de mogelijkheid te bieden hun mobiele telefoons op te laden.