Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Panasonic onthult nieuw batterijopslagsysteem EverVolt

Panasonic onthult nieuw batterijopslagsysteem EverVolt

Panasonic heeft zijn nieuwe residentiële energieopslagsysteem EverVolt onthuld op Solar Power International 2019. Het is een lithium-ionbatterij met een modulair ontwerp.

Hierdoor is de EverVolt beschikbaar in AC- en DC-gekoppelde versies en biedt een flexibele oplossing die is geoptimaliseerd voor de verschillende energiebehoeften van huiseigenaren.

Zonnepanelen
Het energieopslagsysteem verbetert volgens de fabrikant het volledige pakket aan energieoplossingen voor thuis, inclusief de HIT-zonnepanelen van Panasonic. Het door het bedrijf ontwikkelde opslagsysteem is compatibel met elk zonne-energiesysteem en alle omvormers en kan worden aangepast aan de individuele behoeften van de huiseigenaar.

Naast het aanbieden van zowel de AC- als DC-gekoppelde opties, kan het systeem worden gestart bij een capaciteit van 5,7 kilowattuur waarbij het kan worden uitgebreid tot 34,2 kilowattuur.

App
De batterij is voorzien van software die een gebruiksvriendelijke app voor huiseigenaren mogelijk maakt, waardoor aanpassing tussen meerdere bedieningsmodi inzichtelijk is in de systeemstatus. Het product heeft een product- en prestatiegarantie van 10 jaar.

‘Energieopslag is een van de snelst groeiende segmenten in de ruimte voor hernieuwbare energie, en huiseigenaren willen een product dat precies aan hun behoeften voldoet’, aldus Mukesh Sethi, groepsmanager bij Panasonic Solar. ‘Met EverVolt komen huiseigenaren een stap dichter bij netonafhankelijkheid en zien ze sneller rendement op hun investering in zonne-energie. Gebruikers van EverVolt kunnen ongebruikte stroom opslaan wanneer ze die het meest nodig hebben of overtollige energie terugleveren en inkomsten genereren.’